Страницы

04.12.20

Дидактична гра "ПІЦАЙОЛА"

     


Автор : Литвиненко Леся Анатоліївна






























«Піцайоло»: гра для талановитих гурманів.
Перший варіант
Чи вмієте ви правильно збирати піцу? Таку смакоту вміють готувати тільки талановиті піцайоло. Піцайоло – це професійні збирачі піци. У вас буде унікальна можливість стати одним з них. У цьому варіанті гри ми з вами влаштуємо оригінальний урок кулінарії.
Насамперед вам треба підготувати всі продукти, які стануть начинкою для нашої піци. Вам потрібно вирізати сир, базилік, перець, ковбасу, оливки, цибулю, свіжі огірочки, помідори, гриби, броколі, креветки та покласти їх на середину столу або килимка. Також вирізаємо ігрові картки, основи для нашої піци. Всі ці матеріали можна заламінувати і зробити гру на липучках або на магнітній основі. Оремо вирізаємо і склеюємо кубики. Їх ламінувати непотрібно.
Мета гри – найшвидше зібрати всі інгредієнти на свій шматок.
Другий варіант (для малечі)
З дітлахами до 4 років можна грати в такі ігри як:
«Збери піцу за зразком»
Кожній дитині даємо по заготовці. На столі або килимку розкладаємо всі картки з компонентами начинки, а посередині – зразок шматочка, інгредієнти якого дитина має відтворити на своєму ігровому полі. У малюка формується візуальне сприйняття величини, форми, кольору. Педагогу також можна проявити креативність і зробити свій «унікальний» шматочок піци.
«Знайди і поклади»
Дорослий говорить дитині, що саме необхідно покласти і в якій кількості. Цей варіант гри можна проводити в груповій формі, а також на швидкість.
«Що зникло, що з'явилося»
Перед дітьми кладемо шматочок з авторською начинкою. Нехай вони уважно подивляться на інгредієнтами і назвуть кожен з них. Даємо завдання протягом 10-15 секунд все запам’ятати. Потім просимо дітей закрити очі і швиденько замінюємо одну складову страви. Діти мають визначити, які зміни відбулися. Щоб було цікавіше, поступово додавайте нові компоненти і, коли дітлахи освоять гру, почніть забирати відразу по кілька інгредієнтів.



Немає коментарів:

Дописати коментар